Març AFOC, BCN i BESALÚ

Fotos de Ramon Busquets

Fotos de Ramon Busquets

FORJA A MAR I MUNTANYA

Barcelona i Besalú.

Barcelona 18,19,20 de Març.

l'AFoC(Associació de Forjadors de Catalunya) amb Tallerdeforja.net ha participat al festival Escala, els dies 18,19,20 de Març al moll de la fusta a Barcelona,

Embarcacions tradicionals i històriques, vingudes d'arreu, han fet escala a Barcelona, per sortir cap a Sèrt (França) a on es reuneixen del dia 22 al 28 de Març amb vaixells d'arreu del món. Aquest festival, s'ha organitzat per agermanar les cultures catalana i occitana i per donar a conèixer la vinculació tradicional i cultural del mar amb la ciutat.

L'estand informatiu i les demostracions de forja que l'AFoC i Tallerdeforja.net han realitzat aquests tres dies, han acostat als més de 100.000 visitants a l'ofici. Aquesta col.laboració amb el festival, ha servit per afermar els vincles que l'AFoC té ja amb el Museu Marítim de Barcelona, i també per crear-ne de nous amb el Port de Barcelona, el Consòrci del Far, I el pròpi Ajuntament de Barcelona, connexions que faràn que la forja sigui present en les futures actuacions patrimonials i en tot allò que tingui a veure amb l'ofici.

Fotos de Ramon Busquets

Besalú. 19 de Març al 6 d'Abril.

Alhora la Fira de Besalú, ha arrencat aquest mateix cap de setmana, amb molta afluència de públic i amb mestres vinguts de França i Catalunya acompanyats de nombrosos aprenents que junts i sota la direcció del forjador Xavier Santos, han aconseguint finalitzar amb èxit la obra de pura forja, dissenyada pel mateix.

La magnífica exposició de forja, estarà oberta al public fins al 6 d'Abril.

Cal destacar que després de molts anys hi ha hagut un relleu en la direcció.

En Pere Soler, va estar sempre al cap davant d'aquesta iniciativa, quan a Catalunya, no hi havia cap altre aplec de forjadors i a on els mateixos I gràcies a aquesta tasca, aconseguien vendre les seves obres i donar-se a conèixer.

Des del 2015, la direcció està en mans del forjador Joel Amat i la fira, respira per tant unes renovades i joves energies.

A quests aires nous, són benvinguts i necessàris per poguer afrontar els nous temps, que ja no tenen rès a veure amb els anys passats.

La forja, és un ofici que arriba després de 4000 anys, intacte en la seva essència i que continua éssent màgic en plè s.XXI.

Guillermina

www.tallerdeforja.net

Barcelona a 22 de Març de 2016